Oorlog wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Het bepaalt je leven als je het niet goed verwerkt. Miljoenen kinderen groeien op dit moment op met oorlog en geweld. Zoals de Syrische Nadine (11), die met haar familie Syrië ontvluchtte.
Wij helpen kinderen bij het verwerken van nare ervaringen. Met muziek, spel en beweging spreken wij de veerkracht van kinderen aan. Ook steunen wij de ouders. Langzaam maar zeker kunnen oorlogswonden genezen - en kunnen kinderen én hun families weer bouwen aan een toekomst.
“Ik hoop zo dat Nadine een normaal leven kan hebben, zonder angst.” - Vader van Nadine (11)
Met psychosociale steun kunnen wij voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe belangrijk dat is weet programmamaker Hanneke Groenteman als geen ander. Als Joods meisje moest zij onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met BN-ers Boudewijn de Groot, Debby Petter en Afghaanse activiste Kamela Hamidy en hun kinderen spreekt zij over de impact van oorlog. Zo vragen zij aandacht voor de 230 miljoen kinderen zoals Nadine, die worstelen met oorlog en geweld om hen heen én in hun hoofd.
'Laat oorlog geen generaties duren' gemist? Bekijk alle afleveringen op NPO Start.
Kinderen horen geen oorlog mee te maken. En zeker niet levenslang met zich mee te dragen. Help daarom kinderen en hun families traumatische ervaringen te verwerken. Doneer vandaag nog.
Laat oorlog geen generaties duren. Met 250.000 euro kunnen wij ruim 2.600 kinderen helpen met het verwerken van hun traumatische ervaringen. Hier hebben wij jouw hulp bij nodig. Doneer dus vandaag nog.