War Child page theme header image

Oorlog is erfelijk

Oorlog wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Het bepaalt het leven van kinderen. Ook tientallen jaren later. In onze campagne Oorlog is erfelijk vertellen bekende Nederlanders Geert Mak, Frédérique Spigt, Arnon Grunberg, Eva Weyl, Blaudzun en Leila Prnjavorac in persoonlijke interviews met journalist en filmmaker Natascha van Weezel over de blijvende impact van oorlog op hun leven - om aandacht te vragen voor de bijna 200 miljoen kinderen die nú in oorlog opgroeien.

Bouwen aan een toekomst in vrede

Seif uit Syrië is één van hen. Ternauwernood ontsnapte hij aan IS. In een vluchtelingenkamp in Libanon helpen wij hem zijn traumatische verleden van zich af te schudden. Met muziek, sport en spel helpen we hem zijn heftige oorlogservaringen te verwerken. Langzaam maar zeker genezen zijn oorlogswonden - en kan hij bouwen aan een toekomst in vrede.

Help ons voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven

Mijn juf heeft mij geleerd dat het belangrijk is om te praten over mijn gevoelens. Ik vertel haar over hoe ik in mijn nachtmerries door een schaduw naar beneden word gesleurd. Erover praten helpt.
Seif (15) uit Syrië 

Heb je vragen, wil je ervaringen delen of zoek je steun? Dan kun je hiervoor terecht bij het Aanspreekpunt Naoorlogse Generaties of het Kenniscentrum Migratie

War Child donate page image

JOUW STEUN IS ONMISBAAR

GEDONEERD

Voor €125.000 kunnen we 1.300 extra kinderen helpen met het verwerken van hun oorlogstrauma's. Hier hebben wij jouw hulp bij nodig. Doneer dus vandaag nog. Help voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven.